Publicaties

De Blauwe Rivier oversteken – Hoe ontwikkel ik een probleem tot een duurzame oplossing? 

Kom in je eigen kracht. Leer krachtgericht en oplossingsgericht om te gaan met obstakels, moeilijkheden, ‘problemen’ en crisissen, met alle situaties waar je tegenaan loopt.
Gedaan met zomaar alles een ‘probleem’ te noemen. In het boek staan 200 andere woorden voor de gevoelens die aan de basis kunnen liggen wanneer je ergens tegenaan loopt. Ze verwijzen naar een van de 75 behoeften die in het boek staan.
Leer hoe je de vraag stelt die er écht toe doet. Leer hoe je die vraag kunt verkennen en zo schijnproblemen vermijdt.
Leer hoe je een kompas hanteert (het Vragenkompas) i.p.v. een stappenplan dat je enkel naar reeds bekende oplossingen kan wijzen.
Ga voor innovatieve en duurzame oplossingen.

224 blz – 135 x 200
Uitverkocht – Volgende herziene druk: najaar 2019

De inleiding gratis – Vraag hier de inleiding


Padvinder-leiderschap – Samen de ‘juiste’ weg vinden 

Stimuleer je medewerkers en klanten om hun persoonlijk leiderschap te ontwikkelen. Wees voor hen een padvinder, geen gids. Een gids kent de bestaande wegen, doch enkel die wegen. Wanneer je het persoonlijk leiderschap wilt versterken, van jezelf of van anderen, zal je regelmatig afstappen van bestaande en vaak betreden paden. 
Wie ondernemend in het leven staat, zoekt naar onbetreden paden, naar onbekende wegen en nieuwe uitdagingen. Een gids stopt wanneer hij de weg niet meer kent. Op dat ogenblik heb je nood aan de kennis en de vaardigheden van een padvinder. Dan neem je risico’s en stap je voorbij het punt waar een gids je niet meer kan helpen. Dan kan je op pad gaan in de wereld van het niet-weten om innoverende ideeën te ontdekken.
Ontwikkel padvinder-vaardigheden en stimuleer een ondernemende, oplossende houding bij medewerkers en klanten.
200 blz – 135 x 200
UItverkocht – Volgende herziene druk: najaar 2019
Vraag de eerste 40 blz  gratis