Lemniscaat Benadering

Naast de individuele begeleiding rond concrete situaties en cases heb je de mogelijkheid om de volledige Lemniscaat Benadering te leren en in de vingers te krijgen, op je eigen tempo.
Dit aanbod richt zich tot professionals die anderen begeleiden: leidinggevenden, trainers, coachen, mediators, hulpverleners.
Wat houdt de Benadering in en hoe leer je het? Je leest er alles over in Een korte inleiding en inspirerende gedachten.
Ontvang de laatste versie van dit boek gratis (57 blz A5, in pdf)  –> Bestel hier

Het draait allemaal om persoonlijk leiderschap, om rustiger, evenwichtiger en effectiever om te gaan met boeiende uitdagingen, met pijnlijke obstakels of met ernstige moeilijkheden. Dit geldt zowel voor jezelf als voor je klant. Daarbij gaat het om de klant te steunen de eigen weg te vinden en uit te stippelen, op eigen kracht te vorderen en na het onvermijdelijke vallen terug op te staan.
Denk je echt dat je klanten jou in alles nodig hebben?
Tot waar beperkt zich je rol als begeleider?
Wat maakt dat net een Padvinder-begeleider de klant sterker maakt?

De Lemniscaat Benadering is een bij uitstek zen-nige manier van begeleiden en vereist de houding van Padvinder-leiderschap. Dat betekent dat ze niet voor iedereen geschikt is.

Het woord ‘benadering’ wijst op een samenhangend geheel: een open mind, een denkkader, een intentie en een streven, aandachtzaamheid (mindfulness), een persoonlijke en een sociale betrokkenheid, samen met een aantal specifieke vaardigheden, tools en methoden.

De Lemniscaat Benadering leren is hoofdzakelijk doen, zowel in interactie met anderen als in confrontatie met jezelf. Het leren vraagt om voortdurende aandacht én voor het proces én voor de talen die je inzet (verbale, non-verbale, kunstzinnige) én voor je taalgebruik én voor het ontwikkelen van je leervaardigheden én voor het opnemen van je verantwoordelijkheid als lerende.

Verlies je iets wanneer je ernstig overweegt of dit iets voor jou is?
Lees Een korte inleiding en inspirerende gedachten of neem deel aan een workshop.
Het boek gratis (57 blz A5, in pdf)  –> Bestel hier


Heb je een vraag? Stel ze me. Wil je een afspraak? Doe een voorstel. Heb je een opmerking? Stuur ze me.