Francis G en bronnen

Version 5

Ik ben er voor leidinggevenden en begeleiders die ergens tegenaan lopen én er nu iets aan willen doen.

Als Padvinder wijs ik je op de mogelijkheden die je steeds rondom jou kunt vinden. Ik help je het Vragenkompas te hanteren en de juiste vragen te stellen zodat je jouw antwoorden kunt vinden.
Ik sta ‘ten dienste van’ jou maar niet ‘in dienst van’ jou. Dat is voor mij een wezenlijk verschil. De weg die ik jou help te vinden is niet mijn weg. Ik ga mijn eigen weg. Wat ik voor jou doe hoef ik niet prettig te vinden voor mezelf. Wel zorg ik er voor dat jij jouw pad zult vinden en dat bewandelen (zonder mij).

Gevoel voor taal is mij zo eigen als de kleur van mijn ogen. Wat ik je bied is een verbreding van je talenschat (meer dan enkel je woordenschat) en je taalgebruik.
Ik stel veel zaken in vraag. Dat is best lastig, dat weet ik. Gezonde twijfel zorgt voor een creatieve spanning. Verwacht niet dat wat ik vandaag leuk of lekker vind dat dit morgen nog steeds het geval zal zijn.

Richt je blik op jouw fundamentele behoeften. Ik ben diegene die je steunt om zelf  je beste, meest duurzame antwoord te vinden. Het ontwikkelen van je eigen kracht is van wezenlijk belang, net zoals het nemen van je verantwoordelijkheid voor alles wat je voelt, denkt en doet.
Leer dat er geen problemen bestaan, enkel jouw vaststellingen. Wat jij er mee doet is jouw verantwoordelijkheid. Vaststellingen herhalen haalt niets uit. Leer een ‘brandende vraag’ te stellen én op te lossen.

De Lemniscaat Benadering die ik heb ontwikkeld is tegelijk een speelse en een harde aanpak, recht naar de kern van de zaak. (Lees meer in het gratis boek)
De bronnen van deze Benadering:
Nāgārjuna, Indisch filosoof 2e eeuw (De Weg van het Midden), Zhuang Zi, Chinees filosoof 3e eeuw BCE (Taoïsme), Thich Nhat Hanh, Vietnamees zenleraar °1926 (Zen)