Zen-nig (2) = hou er mee op geduld te hebben

Geduld hebben is voor ongeduldige mensen. Alles heeft een bepaalde tijd nodig om er te zijn zoals het er wilt zijn. Je hoeft geen geduld te hebben, met niets of met niemand! Je dient wél iedereen en iedere situatie de tijd te laten die hij/zij/het nodig heeft!

Iedere medewerker heeft een tijd nodig om iets uit te voeren. Vind jij dat het te lang duurt? Ondervraag dan je innerlijk ongeduld. Leer hoe je de eigen kracht van de medewerker kunt versterken zodat hij/zij door eigen kracht de taak sneller uitvoert (indien het echt nodig is dat het sneller gebeurt!).

Iedere situatie heeft een bepaalde tijd nodig om te verlopen en jouw ongeduld zal daar niets aan veranderen. Een file lost zich ‘vanzelf’ op. Je moet zelfs niet wachten. Je laat gewoon de file zijn tijd hebben. Hou je bezig met wat voor jou belangrijk is. Is je stress verhogen een ernstige taak voor jou?

Wanneer je zegt dat je geduld hebt, maak je de relatie met ander ongelijk. Je plaatst je innerlijk op een trapje hoger tegenover de ander. Jij creëert ongelijkheid! 
Er is nog meer aan de hand: je beledigt diegene voor wie jij zegt dat je geduld toont! Het kan best edelmoedig lijken dat jij geduld toont maar in werkelijkheid neem je de ander niet ernstig, niet helemaal zoals die zich op dat moment voelt en toont. Er is iets ‘mis’ met die persoon. De situatie kan niet ‘gewoon’ verlopen omdat de ander niet doet zoals jij verwacht of wilt dat hij/zij handelt.

In de uitdrukking “Ik moet geduld hebben.” maakt ‘moeten’ het nog erger. Zo sterk je bij jezelf een onderdanige, volgzame, onmachtige houding. Je toont je het slachtoffer van de situatie. Slachtoffers zeuren, klagen, verwijten de anderen, bekritiseren de structuren, enz.

Ga in je eigen kracht zitten en geef gewoon de mensen en de dingen hun tijd, niet jouw tijd.